Νότιος Ερυθρός

ΝΟΤΙΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ

Πελοπόννησος Π.Γ.Ε.

 

TA TOY NOTOY TΩ NOTΩ…

Στην περίπτωσή μας (και προς άρση κάθε αμφιβολίας) ως NOTIOΣ εννοείται ο οίνος ο προερχόμενος από το Μεσογειακό Νότο. Mία περιοχή του κόσμου ονομαστή για το υγιεινότερο μοντέλο διατροφής, αναπόσπαστο μέρος του οποίου αποτελούσε πάντοτε ο ερυθρός οίνος.

 

O EPYΘPOΣ«NOTIOΣ» EPXETAI AΠO…

Επιλεγμένο Αγιωργίτικο από τους λόφους που περιβάλλουν τη Νεμέα. Oι στρεμματικές αποδόσεις -του αμπελώνα που επιλέξαμε- είναι σχετικά χαμηλές και δεν ξεπερνούν ποτέ τα 1.200 kg σταφύλια ανά στρέμμα. Ταυτόχρονα, τα σταφύλια αυτά χαρακτηρίζονται από μία εξαίρετη ωριμότητα και υγεία. H προσεκτική οινοποίηση στο σύγχρονο οινοποιείο μας, στην καρδιά του αμπελώνα, δίνει έναν ερυθρό οίνο σύνθετο και ευχάριστο, με δυνατότητα περαιτέρω ωρίμανσης για περίπου 2-3 χρόνια.

 

Ο ερυθρός ΝΟΤΙΟΣ χαρακτηρίζεται από ένα βαθύ ερυθρό-ιώδες χρώμα και άρωμα μέσης έντασης, αλλά ιδιαίτερης καθαρότητας και φινέτσας. Ένα σχετικά πολύπλοκο κρασί  που ελίσσεται μεταξύ του φραγκοστάφυλου και της καραμέλας βουτύρου. Η γεύση του είναι ιδιαίτερα μαλακή, με στρογγυλές τανίνες, που τονίζουν ένα πλούσιο και δομημένο σώμα.

 

KAI ΠHΓAINEI…

Με εδέσματα μέσης έως υψηλής γευστικής έντασης. Mην ξεχνάτε πως η Νότια καταγωγή του επιβάλλει να συνοδεύεται πάντα από καλή παρέα γύρω στους 14οC το καλοκαίρι και στους 16oC το χειμώνα.